Vraag een offerte aan

Social Media commercial > De Leermeester

De Leermeester

Verbeteren user experience online reparatie, social media campagne met video animatie en redesign website.

De Leermeester is een vakman in reparatie van schoenen en sleutelduplicatie. Naast de zaak in de stad, biedt hij zijn reparaties ook online aan. Dit is nog niet zo bekend, dus heeft hij ons begin dit jaar ingeschakeld om dit effectiever te maken. Een stukje versnelling, verbeterde UX design en wij maakten deze nieuwe video, die we inzetten voor de Social Media campagne.

Website verbeterde UX en effectiviteit

Vormgeving is 1, effectief zijn is 2. De bestaande website was al mooi in ontwerp en uitstraling van authenticiteit en vakmanschap. Alleen de weg die bezoeker nodig had om een online reparatie aan te vragen, kostte maar liefst: 1x flink scrollen 2x klikken en invullen van een uitgebreide lijst van NAW gegevens. Veel te veel drempels was ons oordeel.
Bezoekers willen graag snel bedient worden en niet zelf na moeten denken. Wij hebben de aanvraag versnelt tot 1 klik op een duidelijke rode button onderaan op de homepage. Deze heeft qua plaats, onderaan op de pagina, als voordeel dat hij gelijk onder je duim zit voor mobiel. Mobiel is tegenwoordig de belangrijkste, want de meest gebruikte manier van surfen op het web.

Website De Leermeester


Naast de verbeterde knoppen en journey, hebben we het formulier omgedraaid. Hans (De Leermeester) vroeg zich af waarom mensen zo weinig foto’s sturen, wat voor hem belangrijk is om een inschatting van de schade te maken is. Het antwoord zat hem in het formulier. Deze was in 2 delen, waar het eerste deel de NAW gegevens moest worden ingevuld en het tweede deel pas omschrijving van de schade en als laatst de foto.
Door dit om te draaien, eerst de foto, dan omschrijving, dan formulier, krijgt hij sindsdien altijd een foto erbij.

Social Media Campagne

Op Social Media en ook op de nieuws pagina van de website waren de posts van lang geleden. Online marketing begint bij activiteit. Geregeld posten en adverteren op Social Media is nodig om zichtbaar te zijn online en goed voor je SEO ranking. Voor dit stukje marketing hebben we een campagne plan gemaakt wat wij in de komende tijd zullen uitrollen.
Wij gebruiken hiervoor onze ‘step by step’ techniek, we beginnen met een redelijk laag budget en bouwen dit langzaam op. Voordeel hiervan is dat je kosten in het begin laag houdt, hoe intensiever je gaat adverteren of posten, hoe groter je bereik wordt. Social Media werkt een olievlek die zich steeds verder uitbreid.
Geïnteresseerd in onze Olnline Marketing technieken en hoe wij u verder kunnen helpen? Neem dan contact op met ons voor een vrijblijvend gesprek >